ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Α.Γ.Σ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Α.Γ.Σ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Α. Γ. Σ. Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017



Με την παρουσία είκοσι δύο (22) και πλέον παικτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Α.Γ.Σ.Κ. "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, στο Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς. Από την διοίκηση παρόντες ήταν οι Γρηγόρης Σαρηκαλαϊτζίδης (πρόεδρος), Μιχάλης Λίτσκας (αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Νικολάου (μέλος), ενώ τους ποδοσφαιριστές υποδέχθηκε το προπονητικό τιμ, που αποτελείται από τους Νίκο Γατόπουλο (τεχνικό) και τους συνεργάτες του Διονύση Λίτσκα και Σταύρο  Ευαγγελίδη. Ο τελευταίος θα έχει την επίβλεψη των τερματοφυλάκων. Από την μεριά της διοίκησης παρών ήταν ο γενικός αρχηγός Σάββας Παπαδόπουλος.



Στους ποδοσφαιριστές μίλησε ο τεχνικός Νίκος Γατόπουλος, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, τους εξήγησε το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Στη συνέχεια ευχήθηκε υγεία και προσήλωση σε αυτό που θα τους ζητηθεί να κάνουν φέτος. "Εύχομαι σε όλους σας να είστε υγιείς και να μην έχουμε τραυματισμούς. Η ομάδα μας έχει φέτος υψηλούς στόχους και όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε σε ύψιστο βαθμό από την πλευρά μας για να πραγματοποιηθούν. Θέλω πολύ δουλειά, συνεργασία μεταξύ σας και να λειτουργήσουμε σαν οικογένεια. Και ο κ. Γατόπουλος, τελείωσε την ομιλία του, τονίζοντας τα εξής: "Ξέχασα να σας πω το εξής και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρετε όλοι σας ευκαιρίες. Δεν υπάρχει περίπτωση. Όλοι σας θα πάρετε ευκαιρίες, δεν θα μείνει κανένας που δεν θα πάρει". 

Από την πλευρά της διοίκησης, μίλησε στους παίκτες, ο γενικός αρχηγός Σάββας Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του, λέγοντας τα εξής: "Ευχομαι υγεία και ζητώ σκληρή δουλειά και συνέπεια. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και πρέπει να πραγματοποιηθούν" 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη συγκέντρωση  της Καστοριάς, ήταν παρών ο Βούλγαρος αμυντικός Boychev, ενώ, επίσης, παρόντες ήταν ο Θανάσης Τράντας, παλιός ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Κάστωρ, που συμφώνησε με την διοίκηση της Καστοριάς, καθώς και ο ομογενής από την Αλβανία, Ανδρέας Σιδέρης, που θα ανακοινωθούν και επίσημα από την ομάδα. Παρόντες, επίσης ήταν και ο Γιώργος Γεωργαντζάς, (που ήταν παίκτης της ομάδας πριν από δύο χρόνια) και ο Αλβανός επιθετικός Ταχιλάρι, που θα αποκτηθεί, εφόσον η διοίκηση κατορθώσει και τακτοποιήσει τα χαρτιά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τριάντα (30) περίπου φιλάθλους, που παρευρέθηκαν στο γήπεδο, η διοίκηση της Καστοριάς, προσέφερε ζελεδάκια, που έφεραν το σήμα της ομάδας, στο περιτύλιγμα.

Χαρούμενοι και αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος της Καστοριάς, Γρηγόρης Σαρηκαλαϊτζίδης, ο τεχνικός Νίκος Γατόπουλος και ο συνεργάτης του κ. Γατόπουλου, Διονύσης Λίτσκας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:



Γρηγόρης Σαρηκαλαϊτζίδης (Πρόεδρος): «Ευχόμαστε μία καλή αγωνιστική χρονιά. Οι στόχοι της ομάδας μας είναι να ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική. Εμείς, σαν διοίκηση, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Πιστεύω ότι μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο και το Αθλητικό κέντρο της Ποριάς, που το ετοιμάζουμε. Οι προθέσεις μας είναι υψηλές και πιστεύω ότι αυτή η ιστορική ομάδα δεν μπορεί να είναι στη θέση που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στο τοπικό. Θέλει μεγαλύτερες κατηγορίες. Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε, με την βοήθεια όλου του κόσμου. Όσον αφορά την μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζαμε, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, αυτό δεν κατορθώσαμε να το πραγματοποιήσουμε, γιατί είναι ένα μεγάλο όνομα και υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία. Εμείς συνεχίζουμε αυτή μας την προσπάθεια και εντός των τριών (3) προσεχών ημερών το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει.



Νίκος Γατόπουλος: «Νομίζω, ότι όλοι καταλάβαμε ότι πάει να γίνει μια προσπάθεια να ανεβάσουμε την ομάδα, εκεί που της αξίζει. Το ξέρουμε όλοι αυτό, δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια. Νομίζω ότι βρέθηκαν φέτος οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Πιστεύω ότι οι παίκτες είναι πολύ καλοί σε ποιότητα για αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Οπότε ένας και μοναδικός είναι ο στόχος. Η ομάδα μας να ανέβει στην άλλη κατηγορία και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα μπορέσουν ε να κρατήσουμε την ομάδα μας και να την οδηγήσουμε και πιο ψηλά, αν αυτό είναι εφικτό. Θωρήσαμε σωστό να κάνουμε την πρώτη προπόνηση σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. Ο.Α.Κ.Α Δήμου Καστοριάς), όπου θα είναι και η έδρα μας, την πρώτη συνάντηση ουσιαστικά. Από αύριο θα έχουμε κάθε απόγευμα προπόνηση στο Χιλιόδενδρο, μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδο της ποριάς, όπου όπως ήδη ξέρετε, γίνονται εργασίες. Οπότε, έτσι όπως το βλέπουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Χιλιόδενδρο, ενώ ενδιάμεσα θα δοθούν και κάποια φιλικά παιχνίδι, που θα έχουμε προγραμματίσει. Εννοείται ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε αυτή την προσπάθεια που πάμε να κάνουμε. Νομίζω ότι και ο κόσμος θα βοηθήσει, γιατί θα δει ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και η συνέχει θα δείξει. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά τώρα. Πιστεύω ότι ένας αριθμός 24-25 παικτών είναι ότι το καλύτερο γιατί η ομάδα θα μπορεί, αφενός μεν να δουλεύει άνετα, αφετέρου δε να υπάρχει και μία άμιλλα α μεταξύ των παικτών. Η ομάδα μας πρέπει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε πράγματα που θα φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Είναι καθαρά στο χέρι μας να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».



Διονύσης Λίτσκας: «Θέλω να ευχηθώ Καλή Ποδοσφαιρική Χρονιά, σε όλες τις ομάδες. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν από το γήπεδο υγιείς, που είναι το πιο σημαντικό για μένα. Όσον αφορά το κεφάλαιο ΚΑΣΤΟΡΙΑ, εγώ ήμουν πάντα δίπλα της και την έχω υπηρετήσει από όλα τα πόστα. Έχω αγωνισθεί σαν ποδοσφαιριστής στην ομάδα οκτώ (8) χρόνια, τα τελευταία χρόνια ήμουν γενικός αρχηγός, ενώ από φέτος είμαι συνεργάτης του Νίκου του Γατόπουλου, με τον οποίο, μάλιστα, υπήρξαμε και συμπαίκτες. Η ομάδα της Καστοριάς είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο για την Καστοριά, αλλά για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Είχα την τύχη να παίξω και σε άλλους νομούς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι σεβασμό μιλούσαν για την ομάδα της Καστοριάς. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση γιατί όσες μεταγραφικές κινήσεις θέλαμε ο Νίκος ο Γατόπουλος κι εγώ, πραγματοποιήθηκαν και έφερε κοντά μας τους παίκτες που ζητήσαμε. Η εμπειρία που έχουμε σε συνδυασμό με τα νέα παιδιά που θέλουν να διακριθούν, πρέπει να βγάλουμε ένα μίγμα για πετύχει η ομάδα τους στόχους της, που δεν είναι άλλος από το να ανέβει στην Γ΄ Εθνική. Πρέπει η Καστοριά να ανέβει στην κατηγορία, που της αξίζει. Είναι κρίμα η Καστοριά να αγωνίζεται στο Α΄ τοπικό. Η διοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε. Τώρα είναι η σειρά μας να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εγώ θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο της Καστοριάς, να έλθει κοντά μας. Είμαστε ανοικτοί και στις προπονήσει και στους αγώνες  και θέλουμε ο κόσμος μα σαν αποτελέσει τον 12ο παίκτη στην προσπάθεια που θα κάνουμε για να ανέβει η ομάδα ψηλότερα. Δεν θέλω, προς το παρόν, να σχολιάσω την σημερινή κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Ο.Α.Κ.Α.. Πιστεύω ότι θα επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιοι, για να αποκατασταθεί και να είναι έτοιμος, όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Εμείς, αυτό που θέλουμε και συμφωνούμε με τον Νίκο τον Γατόπουλο είναι πολύ και σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».