ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Α.Γ.Σ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Α.Γ.Σ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η Καστοριά είναι η κυπελλούχος ομάδα της Ε. Π. Σ. Καστοριάς, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, αφού νίκησε, στον 39ο τελικό, τον Γράμμο Μαυροχωρίου, με σκορ 5-0.


Φωτό: Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ
            antennes.gr (1)








Με σκορ "καρμπόν", όπως και το 2000, η Καστοριά νίκησε τον Γράμμο και δίκαια αναδείχθηκε κυπελλούχος της Ε.Π.Σ.Καστοριάς, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε για την Καστοριά, που, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, φρόντισε να καθαρίσει σχετικά γρήγορα το παιχνίδι, αφού στο 11΄το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της και η πλάστιγγα έδειχνε ότι γέρνει καθαρά υπέρ της. Οι "γουναράδες" έφτασαν στην κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου, μετά απο δεκαέξη (16) χρόνια "αγωνιστικής ξηρασίας". 






Η Καστοριά ξεκίνησε ζωηρά στο παιχνίδι κι έτσι στο 2΄, σε κοντινό γυριστό σουτ του Astrauskas, μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Στο 4΄ο Astrauskas μπήκε στην περιοχή και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 11΄ο Astrauskas έκανε ασίστ πάσα στον Damzi, από τα δεξιά, με τον τελευταίο, με ωραίο πλασέ, να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του (2-0). 

Στο 16΄ο Damzi βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε, πέρασε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31΄μετά από κόρνερ του Μαντζάνα, ο Πετρίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γράμμου. Στο 37΄ο Μαντζάνας εκτέλεσε φάουλ, με τον Κοκκώνα να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 38΄ ο Χασάι εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Λαδά πέρασε άουτ. Στο 45΄το σουτ του Μηλιάτη πέρασε ψηλά άουτ. 



Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, με την Καστοριά να περιορίζει τον Γράμμο, κάτω από την μεσαία γραμμή και προς την εστία του Κοκκώνα, με μοναδική εξαίρεση στο 51΄, όταν η κεφαλιά του Χριστοφορίδη, ύστερα από σέντρα του Κυριακίδη πέρασε ψηλά άουτ. Στο 49΄ο Παπαχρήστου αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για σκληρό μαρκάρισμα, πάνω στον Astrauskas, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, τρία λεπτά αργότερα, αντικαθιστούμενος απο τον Rapo. Στο 52΄ο Damzi έκανε σέντρα απο τα αριστερά και ο Μαντζάνας με κεφαλιά έκανε το 3-0. 

Στο 54΄ο Αντωνιάδης έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Στο 73΄ σε απευθείας σουτ φάουλ του Πετρίδη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοκκώνα. Στο 75΄ο Μαντζάνας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από σέντρα του Αντωνιάδη. Στο 77΄ο Χριστοφορίδης έπαθε τράβηγμα, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά ο παίκτης αποχώρησε οριστικά στο 80΄, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα  παίκτες, αφού είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από πλευράς φιλοξενούμενων. 

Στο 80΄ σε σουτ του Damzi, μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοκκώνα. Στο 82΄, όμως, ο ίδιος παίκτης έκανε ατομική ενέργεια και έπιασε δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοκκώνα, γράφοντας το 4-0 και πετυχαίνοντας, ταυτόχρονα, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 


Στο 85΄ο Χασάι έκανε ωραίο γύρισμα προς τον Μαντζάνα κι αυτός με προβολή, έκλεισε το σκορ (5-0) κι έγινε ο δεύτερος παίκτης των γηπεδούχων με δύο τέρματα.  

Πολύ καλή ήταν η διατησία του κ. Φωτιάδη Φ. και των βοηθών του κ.κ. Δημητριάδη Ιορδ. και Πρεσπάρη Γρηγ., άπαντες του Σ. Δ. Π. Καστοριάς. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Πολυχρονίου Β., του ιδίου συνδέσμου


Οι συνθέσεις: 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κράτσιος, Χασάι, Νίνος (66΄Σίμος), Αντωνιάδης, Petrov, Λαδάς, Damzi, Μηλιάτης, Πετρίδης (75΄Μελισσανίδης), Astrauskas (52΄Rapo), Μαντζάνας

ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ: Κοκκώνας, Κυριακίδης, Μάντσης, Σαχινίδης, Παπαχρήστου (55΄Μαλεγκάνος), Χριστόπουλος, Καραμήτρος, Παπανέστωρας (55΄Λιάπης), Αναγνωστόπουλος, Μητρούλης (76΄Θεοδωρίδης), Χριστοφορίδης






Βίντεο: Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ